Despacito meest gestreamd ooit

Door 19 juli 2017Media
despacito meest gestreamd ooit

Het onmiskenbare nummer Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee ft Justin Bieber is vanaf vandaag het meest gestreamde nummer ooit. Wereldwijd is het nummer 4,6 miljard keer afgespeeld op alle streaming platforms. Het vorige record stond op naam van Justin Bieber. Hij doet trouwens ook mee in Despacito. Zijn plaat Sorry staat nu op 4,38 miljard streams.

Afgelopen week was er op Youtube ook al een wisseling van de wacht: See you again van Wiz Khalifa en Charlie Puth werd de best bekeken video ooit met 2,93 miljard views. Het nummer stoot Gangnam Style van de troon, dat nu op 2,90 miljard views staat. Toch is het een kwestie van tijd voordat Despacito ook het meest bekeken filmpje op Youtube wordt. Het had slechts een 6 maanden nodig om op het huidige aantal views van 2,66 miljard te komen.

Exponentiele toename in views

Een opvallende trend die we zien de laatste jaren zien is dat het aantal views per video exponentieel toeneemt. Waar jaren geleden de grens van 1 miljard views, destijds ook als eerste behaald door Gangnam Style, een ongekend record was. Zien we nu dat de top 70 best bekeken video’s op Youtube allemaal meer dan een miljard views hebben. Gangnam Style deed een aantal jaar over het vergaren van dit duizelingwekkende aantal. We zien nu dat Despacito dit in het afgelopen half jaar bijna evenaart.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.