Thijs van De Vakantiediscounter

Thijs van De Vakantiediscounter

De zomervakantie is in sommige delen van het land al begonnen. Reden te meer om Thijs van De Vakantiediscounter wat vragen te stellen over het bedrijf, de campagne en de samenwerking met Stroom. Thijs heeft ook nog een tip voor een mooie vakantiebestemming. En wij weten waar je hem moet boeken!

Wat onderscheidt De Vakantiediscounter van andere reizenaanbieders?

Dé Vakantiediscounter is een online reisorganisatie die zich specifiek richt op het verkopen van zonvakanties via internet. Wat ons onderscheidt is de gebruikerservaring op onze website. Doordat wij de volledige IT, van website, backoffice tot datakoppelingen met touroperators, in eigen beheer doen, zijn wij in staat een betere boekingservaring te bieden dan het merendeel van onze concurrenten.

Deze manier van werken geldt overigens ook voor de marketingafdeling. In plaats van activiteiten uit te besteden, trekken wij de specialisten aan om inhouse met volledige controle het maximale uit de marketingkanalen te halen.

Jullie zijn dit jaar gestart met de campagne, kun je hier iets over vertellen? 

De afgelopen twee jaar zijn wij telkens 100% gegroeid per jaar zonder above the line campagnes. Doordat wij keer op keer de boekingservaring wisten te verbeteren, konden we onze online performance campagnes steeds verder opentrekken. Op dat vlak zijn wij nu zeer competitief en kunnen we mee met de grootste partijen in de markt. Verdere groei moest dus vooral ergens anders vandaan komen en bouwen aan de merkbekendheid was een logische volgende stap.

Samen met directeur Hans van Hoffen en reclamebureau This That + The Other ben ik begin 2016 begonnen met de zoektocht naar een passende campagne. De briefing was om onderscheidend en niet te serieus te zijn. De meeste reisorganisaties zijn toch te zien met dezelfde soort sfeerbeelden van zonnige bestemmingen met zwoele zomermuziek eronder. Wij wilden iets compleet anders.

Omdat wij ons met name onderscheiden door onze fijne boekingservaring, moest hier de nadruk op komen te liggen. Het uiteindelijke resultaat is de ‘Boeken zonder Vloeken’ commercial welke verschillende ergernissen uitbeeldt van de zoektocht naar de ideale vakantie.

thijs van de vakantiediscounterHoe helpt Stroom bij het realiseren van jullie doelstellingen?

Stroom is een middelgrote partij die no-nonsense aan het werk gaat en luistert naar onze wensen. Dat past goed bij onze pragmatische aanpak waarbij we snel slagen willen maken. Daarnaast probeert Stroom net als wij de data te gebruiken voor optimalisatie. Ook op dat gebied een goede match.

De uitgebreide voor-analyses hebben zeer goed geholpen bij het samenstellen van het juiste mediaplan. Ook de data van metingen en Sensor die na de eerste flight beschikbaar kwam, gaf directe vele optimalisatiemogelijkheden voor vervolginzet en toekomstige campagnes.

Tenslotte: Wat wordt je eerstvolgende vakantiebestemming?

Op dit moment heb ik geen concrete vakantieplannen. Ons nieuwbouwhuis wordt over enkele maanden opgeleverd en daar zijn we voorlopig even druk mee. Een bestemming die hoog op het lijstje staat voor volgend jaar is Andalusië. Werkelijk iedereen die er is geweest komt zeer enthousiast terug, dus volgens mij moet het daar heerlijk zijn.

 

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.