Twitter zendt Wimbledon uit

Door 11 juli 2017Media
twitter zendt wimbledon uit

Twitter is bezig om steeds meer evenementen live uit te zenden. Wereldwijd zenden ze al American Football wedstrijden live uit en nu dus het voor Europa relevantere Wimbledon. Twitter zendt Wimbledon uit via het Wimbledon Twitterkanaal. Je kunt hier live de tenniswedstrijden op ‘het Heilige Gras’ volgen. Twitter heeft overigens niet de exclusieve uitzendrechten voor Nederland.

Hoe werkt het?

Aan de linkerkant van je scherm speelt de wedstrijd zich af en aan de rechterkant van je scherm verschijnt een nieuwsfeed van tweets die gaan over Wimbledon (op mobiel staat boven de uitzending en daaronder de tweets). Voordeel van kijken via Twitter zou kunnen zijn dat je gelijk de interactie aan kan gaan met andere kijkers. Als je zelf wil meepraten staat #Wimbledon voor je klaar.

Van Social naar Nieuws

Ondanks dat velen denken dat Twitter er slecht aan toe is, heeft het een nieuwe weg ingeslagen. Twitter staat los van social media en gaat de strijd aan op het thema nieuws en de bijbehorende aanbieders. Twitter onderscheid zich omdat het platform ‘in het moment’ zit. Je kan makkelijk meepraten over tv-programma’s die op dat moment worden uitgezonden op televisie of tegenwoordig dus live op Twitter.

Waar voorheen (lineaire) TV zenders het monopolie hadden op uitzendrechten van grote evenementen, zijn het nu de online platforms die met deze content mensen trekken. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan Youtube dat live muziekevenementen streamt. Door dit soort gewilde content uit te zenden proberen de platforms meer publiek te trekken en langer vast te houden.

Concurrentie Social media

Eerder schreven we over het kopiëren van Snapchat functies door Facebook/Instagram.. We gingen hier dieper in op hoe deze platformen steeds meer op elkaar gaan lijken. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld het live uitzenden van evenementen door sociale kanalen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Wimbledon in de toekomst door Facebook wordt uitgezonden.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.